Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2022-12-21
Prima Chia din cultură biodinamică
În inima Ugandei, în cadrul proiectului Davert "Kyampisi", înflorește prima chia obținută prin cultivare biodinamică. Nu departe de spectaculosul lac Victoria, la aproximativ 85 de kilometri nord de capitala Kampala, chia găsește aici condiții climatice optime.
Salarii echitabile și condiții de muncă sigure
Ferma Kyampisi a fost certificată ca fiind ecologică din anul 2000 și acum cultivă 364 de hectare în conformitate cu liniile directoare stricte ale Demeter. Aici lucrează 200 de persoane, dintre care multe sunt femei, pentru care este deosebit de dificil să găsească un loc de muncă plătit corespunzător în Uganda.
Toți cei implicați se consideră o mare familie și se angajează nu numai să respecte cele mai înalte standarde de calitate și condiții de lucru sigure, ci și să ofere salarii echitabile, care sunt garantate de părți terțe independente ca parte a certificării "fair for life".
Lucrurile importante de zi cu zi
La fermă există o grădiniță pentru copiii angajaților. Toți angajații au cel puțin o zi liberă pe săptămână și beneficiază de un mic dejun zilnic și de un prânz cald la fermă. De asemenea, toți angajații au la dispoziție asistență medicală și facilități culturale.
Suntem la fața locului
Angajații Davert se deplasează în mod regulat la fața locului pentru a vedea cu ochii lor calitatea produselor și condițiile de lucru și pentru a sprijini partenerii noștri în chestiuni legate de cultivare.