Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Cacaua BIO, băutură puternică si bogată în minerale a aztecilor și mayașilor

Cacaua BIO, băutură puternică si bogată în minerale a aztecilor și mayașilor

Publicat în: Produse bio
La data: 2022-01-21

Cacao ca bautura fortificatoare era deja cunoscuta de azteci ca o bautura amara spumoasa, numita xocoatl. Astazi pe langa preparatul clasic de pudra de cacao cu lapte sau apa, consumul de ciocolata si pudra de cacao cu lapte sau apa, consumul de ciocolata si pudra de cacao gata preparate sunt populare. In plus fata de pudra de cacao non-alcalina puternic dezoleiata, Rapunzel are si doua ciocolate de baut in gama sa: Tiger si Tiger Quick Instant.

Cultivare si fabricatie
Cacao pentru pudra de cacao puternic dezoleiata si ciocolata de baut Rapunzel provine de la partenerul nostru HAND IN HAND Conacado din Repu8blica Dominicana. Arborii de cacao, care sunt crescuti in cultura mixta, de exemplu cu banane, citrice si alti copaci de umbra, cresc pana la 15 metri inaltime. In acelasi timp, produc fructe si flori. Pastaile de cacao sunt recoltate manual. Fiecare fruct contine in jur de de 50 de boabe de cacao, care sunt fermentate impreuna cu pulpa din jur intr-un "cap". Pulpa se descompune, iar boabele de cacao capata culoarea lor tipica. Dupa ce fermentatia este completa, boabele de cacao sunt uscate la soare timp de aproximativ o saptamana. Continutul de apa din boabe scade de la aproximativ 60% la 6-8%.
Dupa curatare, boabele uscate sunt prajite, astfel incat sa apara si alte arome. Boabele sunt apoi sparte si macinate. Prin apasarea masei de cacao in prese hidraulice, untul de cacao galben auriu , limpede, se separa, ceea ce ramane este asa-numita prajitura de presa. Continutul de grasime este redus de la peste 50% la 10% la 22%, in functie de gradul dorit de indepartare a uleiului. Pudra de cacao Rapunzel este oferita puternic dezoleiata, continutul de grasime este de aproximativ 10-12%. Acest tort de presa este apoi macinat fin in pudra noastra de cacao Rapunzel.

Fabricarea ciocolatei de baut
Pudra de cacao, puternic dezoleiata, consta din praf de cacao nealcalin 100%. Pentru ciocolata de baut Tiger, pudra de cacao puternic dezoleiata si zaharul intreg din trestie Rapunzel sunt amestecate usor si imbuteliate intr-un proces special, fara alti aditivi. Astfel se creeaza pulberea fina omogena. Pentru ciocolata de baut Tiger Quick Instant, pudra de cacao se amesteca usor cu zahar din trestie Cristallino. Vanilia bourbon organica adevarata rafineaza gustul. Pentru o solubilitate mai buna , lecitina de soia organica fara OMG garantata este pulverizata pe pulberea de cacao intr-un proces special dupa procesul de amestecare, astfel incat sa aiba apoi o solubilitate imbunatita prin formarea particulelor individuale.
Ambele ciocolati de baut Rapunzel au un continut de cacao peste medie. In timp ce produsele conventionale contin in medie 20% cacao si 80% zahar, continutul de cacao din ciocolata de baut Tiger este de 40%, iar ciocolata de baut Tiger Quick de 38%. Acest lucru inseamna ca aceste doua ciocolate de baut au, de asemenea, performante peste medie la produsele organice.

Cacao alcalinizata – nu la Rapunzel
Alcalinizarea este o etapa intermediara frecvent utilizata in procesare. Aici, cacaoa este tratata cu lesie inainte de a fi presata. Acest lucru il face mai putin acid, mai solubil in apa si mai bogat in culoare. Cu toate acestea, in timpul acestui proces, o mare parte din antioxidantii continuti in mod natural se pierd. Deoarece Rapunzel doreste sa ofere produse cat mai naturale posibil, in toate produsele Rapunzel care contin cacao se foloseste numai cacao nealcalinizata.

Cacao – un aliment sanatos
Cacao este adesea respinsa ca fiind nesanatoasa – in mod gresit. Numai legatura cu zaharul, de exemplu in dulciuri, transforma alimentele sanantoase intr-o bomba cu calorii. Cacaoa contine relativ putine grasimi, putin sub 30% proteine si aproximativ 33% fibre. Cacao este bogata in minerale, in special magneziu (aproximativ 600mg la 100g), potasiu, calciu, fier si fosfor. Vitaminele din grupul B si anbtioxidantii precum polifenolii cresc efectul pozitiv asupra sanatatii noastre. Se spune ca substanta continuta teobromina, legata de cofeina, stimuleaza starea de spirit. Cantitatile mici asigura ca, cacaoa este un bun tolerant pick-me-up pentru copii.

Promoții produse bio

-5%

4.67 din 3 voturi

Suc de portocale bio Dennree, 1L

22.5321.4 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-15%

0.00 din 0 voturi

Visine uscate fara samburi bio Dennree, 100g

21.8418.56 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 1 vot

-25%

5.00 din 1 vot

Ciocolata cappuccino bio Vivani, 100g

15.5211.64 lei

adaugă în coș
-20%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

-40%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Ciocolata nougat amaruie bio Rapunzel, 100g

17.4115.67 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008