Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Cultivarea maslinelor Mani

Cultivarea maslinelor Mani

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-06-27

Regiunea Mani din Grecia oferă cele mai bune condiții pentru cultivarea măslinelor: o combinație de intensitate luminoasă și durată mare a soarelui, puține ore de ploaie și un sol montan în apropierea mării, bogat în pietre și minerale. Aici prosperă măslinul Koroneiki, un soi care produce unul dintre cele mai bune uleiuri din lume. Chiar și cultivarea măslinilor este pur ecologică. Acest lucru înseamnă, printre altele, că nu se folosesc îngrășăminte chimice sau pesticide, ci biodiversitate. Dăunătorii sunt combătuți într-un mod pur biologic. Vegetația de leguminoase și ierburi sălbatice care crește în mod natural între măslini rămâne și menține solul fertil. Prin urmare, nu este necesară irigarea suplimentară. Deși cultivarea organică necesită mai multă grijă, aceasta protejează solul și apa. Iar un mediu sănătos se reflectă nu în ultimul rând în gust.



O altă particularitate a cultivării speciale a măslinilor este tăierea extrem de severă, care contribuie la calitatea unică a produselor: o dată pe an, pomii sunt tăiați la o dimensiune minimă. Spre deosebire de producția de ulei, de altfel obișnuită, de aproximativ 5 până la 15 litri pe copac, măslinul Koroneiki, mai mic, produce doar 1 până la 3 litri de "aur verde" pur. Aici, calitatea primează în fața cantității.
Pe lângă măslinul Koroneiki, măslinul de masă Kalamata este, de asemenea, originar din Mani. Acest soi autohton are o coajă ceva mai groasă și o pulpă mai fermă decât alte soiuri de măsline. Prin urmare, acestea pot fi transportate și prelucrate bine chiar și atunci când sunt complet coapte. Ele pot crește pe copac până când ating gradul ideal de maturitate înainte de a fi recoltate cu grijă manual. Măslinele MANI Kalamata sunt cultivate în regiunea dintre Kalamata și Sparta de astăzi.

Originea altor produse
Regiunea însorită și fertilă Lilantio Pedio de pe insula Euboea (Marea Egee) oferă cele mai bune condiții pentru uscarea naturală și delicată a roșiilor proaspete. Pentru preparatele din roșii, roșiile coapte din soiul "San Marzano" sunt culese cu grijă, manual. Acestea se caracterizează printr-o fermitate deosebită, roșeață închisă și dulceață.
Caperele, usturoiul, sarea și oțetul balsamic provin de la parteneri de cooperare de lungă durată care cultivă produsele naturale valoroase în conformitate cu standardele de calitate ridicate ale MANI.

Prelucrare
În noiembrie și decembrie, măslinele sunt recoltate cu o muncă manuală minuțioasă și delicată și cu ajutorul unor mașini simple de cules manual. Gradul de maturitate al fructelor este crucial: nu trebuie să fie nici prea verzi, nici prea coapte - experiența ne învață că fructele de culoare galben-verzui până la vinete sunt gata pentru prelucrare. Atunci, aroma, polifenolii și conținutul de ulei de măsline sunt ideale. Polifenolii sunt substanțe vegetale care, printre altele, influențează culoarea și gustul, protejează uleiul ca antioxidanți și întăresc celulele umane din organism. O selecție de înaltă calitate oferă cele mai bune condiții pentru calitatea excelentă a uleiului.

Uleiul de măsline
Calitatea înaltă a uleiului de măsline continuă în prelucrarea măslinelor, care sunt cât mai intacte, imediat după recoltare. În aceeași noapte, fructele valoroase de ulei sunt ușor presate la rece în 15 mori de ulei de dimensiuni medii din Mani. Acest lucru înseamnă că uleiurile sunt extrase la o temperatură maximă de 27 de grade Celsius, astfel încât ingredientele valoroase ale măslinelor să fie păstrate. Controalele stricte de calitate garantează calitatea superioară a uleiurilor MANI cu denumirea de calitate "extra virgin".

masline bio

Măslinele
Măslinele MANI sunt în mare parte culese manual și sortate manual în funcție de calitate și mărime imediat după recoltare. Ele sunt apoi murate în saramură pentru a elimina substanțele amare. Apa este schimbată după un ritm precis definit. Dezamorsarea corectă este secretul familiei Bläuel pentru gustul inconfundabil al măslinelor MANI.
Ulterior, măslinele sunt transformate într-o varietate de produse din măsline în mod tradițional.

Tomatele
După spălare, roșiile proaspete sunt tăiate în două pe lungime și presărate cu puțină sare. Roșiile sunt uscate la soare timp de până la patru zile, la temperaturi cuprinse între 30 și 38 de grade Celsius. După prima parte a procesului de uscare, roșiile sunt aduse într-o încăpere închisă pentru a pierde umiditatea rămasă timp de încă câteva zile. Înainte ca roșiile complet uscate să fie procesate mai departe, fiecare dintre ele este verificată din nou pentru a se verifica calitatea sa. Doar cele mai bune sunt trimise la MANI pentru prelucrarea finală.

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 6 voturi

Gris de grau Demeter bio Spielberger, 500g

12.1311.52 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-20%

4.90 din 10 voturi

-5%

5.00 din 11 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Stafide bio Dennree, 250g

17.7916.9 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

-15%

5.00 din 6 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008