Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Originea mustarului si sortimentul Byodo

Originea mustarului si sortimentul Byodo

Publicat în: Produse bio
La data: 2022-10-19

De fapt, indienii ar fi trebuit să inventeze muștarul. Arheologii presupun că planta de muștar era deja cultivată pe subcontinentul indian în urmă cu 3.800 de ani. Dar romanii au fost cei care au avut primii ideea de a transforma semințele de muștar într-un condiment. Mai întâi, semințele de muștar conservate în oțet erau măcinate fin. Apoi le-au amestecat cu piper, chimen, leuștean, cimbru, oregano, mărar, ceapă și miere. În cartea veche de bucate "De re coquinaria", este recomandată rețeta de mistreț la grătar sau la proțap. Tot datorită romanilor, muștarul și-a croit drumul peste Alpi. Mai ales în Galia, s-au plantat câmpuri de muștar lângă podgorii. Pentru o lungă perioadă de timp, hreanul și semințele de muștar au fost singurele condimente picante folosite de oamenii de rând din Europa Centrală. Odată cu căderea Imperiului Roman, provincia Galia s-a dezintegrat și ea. Când francii, burgunzii și germanii s-au luptat pentru supremație în această țară la sfârșitul secolului al V-lea, multe cunoștințe despre antichitate s-au pierdut. Doar câțiva călugări au fost interesați de scrierile antice ale romanilor și grecilor și au încercat să le păstreze pentru posteritate.

O lungă perioadă de timp, o rețetă romană de muștar a zăcut, de asemenea, în adâncurile bibliotecii mănăstirii Saint-Germain-des-Prés. A fost redescoperit de călugări abia în secolul al X-lea. Deoarece condimentul galben de la mănăstire încânta gustul nobilimii, a fost în curând foarte solicitat. În secolul al XIII-lea, regiunea franceză Burgundia s-a transformat în centrul cultivării muștarului în Europa. Capitala Burgundiei, Dijon, a fost considerată de atunci metropola muștarului. Acest lucru se datorează faptului că, in timp, consumul de muștar în Dijon devenise deja legendar în Evul Mediu. La o gală organizată de ducele de Burgundia în 1336, invitații au consumat peste 320 de litri de muștar într-o singură zi. Dar ducele nu numai că a comandat cantități mari de muștar, ci a instituit și standarde stricte de calitate pentru producția acestuia. Acesta este motivul pentru care muștarul Dijon este o delicatesă de aproape 600 de ani. Cu toate acestea, "muștarul tipic de Dijon", așa cum îl cunoaștem astăzi, există doar din 1752, când a fost creat de Jean Naigeon, care a folosit "verjus" în loc de oțet. Verjus este sucul strugurilor necopti și este mult mai blând decât oțetul. Acest lucru a atenuat nuanțele amare și a intensificat aroma.



Muștarul Dijon clasic este încă alcătuit exclusiv din semințe de muștar maro sau negre, care nu sunt degresate. Se adaugă doar apă, verjus (sau oțet de vin) și sare. Nu sunt permise alte ingrediente. Muștarul Dijon are o notă plăcută și este un ingredient indispensabil în bucătăria franceză. Este baza a nenumărate sosuri. În timp ce englezii preferă un "mustar" mai ascuțit, germanii preferă un muștar mediu-încălzit. Astăzi, muștarul este un condiment extrem de multifațetat, produs în numeroase varietăți. Byodo din Mühldorf, în Bavaria Superioară, oferă o gamă largă de soiuri de muștar gustoase, de cea mai bună calitate ecologică.

Muștarul mediu iute Byodo este un adevărat talent universal în bucătărie. Cu gustul său fin și picant subtil, rafinează cârnații prăjiți, sosurile și pansamentele pentru salate. Muștarul dulce face parte din micul dejun bavarez consistent cu Weißwurst și Leberkäse. Muștarul picant Byodo punctează la fiecare petrecere la grătar, pe cârnați prăjiți și în sosuri. Muștarul Byodo pentru copii cu dulceața naturală a merelor este o alternativă deosebit de blândă pentru cunoscătorii mici și mari.

Muștarul Byodo Dijon este un clasic picant și este perfect pentru carne, pește și sosuri. Iubitorii bucătăriei franceze ar trebui să încerce și muștarul cu boabe de la Byodo. Semințele întregi de muștar conferă acestui soi de muștar mediu iute caracterul său inconfundabil. Muștarul fin și picant Grill & Fondue Mustar este vedeta oricărui picnic și este ideal cu cârnați, mâncare la grătar sau sandvișuri delicioase. Datorită notei lor fructate, muștarul de portocale și muștarul de smochine se potrivesc bine cu diverse tipuri de brânză, dar și cu dressingurile cremoase pentru salate. Muștarul balsamic de mango este foarte exotic. Interacțiunea armonioasă dintre dulceața fructată, aciditatea și ascuțimea plăcută a muștarului îl face să fie un adevărat sfat pentru cunoscători. Loturile mici, zeci de ani de know-how în materie de muștar și cele mai bune semințe de muștar organic fac din muștarul Byodo un acompaniament delicios de picant pentru mâncăruri fine. Bucurați-vă de masă.

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 1 vot
Sos curry fin, vegan bio Rapunzel, 330ml

20.7819.74 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi
-35%

0.00 din 0 voturi
-5%

5.00 din 2 voturi
Bucati mari de soia bio Dennree, 150g

12.3011.69 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 7 voturi
Fulgi din 6 cereale bio Dennree, 500g

12.4211.8 lei

adaugă în coș
-50%

5.00 din 1 vot
-5%

5.00 din 12 voturi
Matcha pulbere de ceai verde bio Dennree, 30g

46.8744.53 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 1 vot
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008