Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Sosuri de roșii finite în test: Rapunzel sos de tomate Toskana este apreciat

Sosuri de roșii finite în test: Rapunzel sos de tomate Toskana este apreciat

Publicat în: Produse premiate
La data: 2023-10-20

Cu ratingul general "foarte bun", Öko-Test evidențiază sosul de roșii bio Rapunzel Toscana printre cele 21 de sosuri de roșii testate în numărul din august 2022.

La categoriile individuale „Ingrediente” și „Senzorial” Rapunzel a marcat de ambele ori și a primit „foarte bine”. Pentru categoria „Alte defecte”, Rapunzel a putut dovedi cu precizie proveniența roșiilor din Italia. Lanțul de aprovizionare este transparent până la fermierii care au furnizat roșiile.

  • am trecut în revistă 21 de sosuri de roșii gata preparate, majoritatea sunt ambalate in sticlă.
  • cu note de top, doar trei sosuri de roșii sunt foarte recomandate.
  • toxinele de mucegai, prea multă sare și lipsa de transparență în lanțul de aprovizionare strică rezultatele unor sosuri de roșii din test.

Unul dintre cei 3 castigatori ai aprecierii OKO-test este Rapunzel cu sosul bio de tomate Toskana VEGAN 

Vitamina C, potasiu și fibre, plus aproape deloc calorii: roșiile sunt sănătoase. Acest lucru se datorează și conținutului de licopen din legume. Pigmentul roșii de roșii are proprietăți antioxidante. Există un conținut deosebit de mare în coajă, motiv pentru care ar trebui să o procesați întotdeauna.

Testarea toxinelor de mucegai în sosurile de roșii
Un nivel ridicat de licopen este un indiciu că multe roșii bio coapte au fost prelucrate pentru sos. Nivelurile fluctuează în mod natural, dar scad întotdeauna când există multe roșii necoapte în produse.

Dificultatea pentru producători: să folosească roșii coapte, dar nu prea coapte. Există o cantitate deosebit de mare de licopen în produsele care au atras atenția negativă cu toxinele de mucegai. Laboratorul a găsit toxine de mucegai în patru sosuri de roșii la un nivel pe care îl depreciem.

Sunt toxinele de mucegai periculoase?
Toxinele de mucegai sunt un potențial pericol pentru sănătate. Acestea sunt toxine alternative, în special alternariol (AOH) și acid tenuazonic (TEA).

  • AOH este „genotoxic in vitro”, ceea ce înseamnă că a deteriorat materialul genetic în studiile celulare.
  • in experimentele pe animale, TEA a inhibat formarea proteinelor endogene, care ar putea duce la deteriorarea organelor.

De unde vin rosiile?
Și de unde vin roșiile din sosurile de roșii din test? De la Bella Italia - mulți furnizori promit pe ambalaj. Cu toate acestea, deoarece produsele procesate din tomate provin adesea din China. Sigur, asta nu este întotdeauna ușor și clar, sunt o mulțime de documente uneori 100 sau mai mulți fermieri au livrat roșii pentru un lot de sos. Dar este important să obținem transparență în lanțurile de aprovizionare. Mulți producători ne-au oferit o dovadă exemplară a lanțului lor de aprovizionare.

 

Citește și: Rețeta Pasta de usturoi cu ierburi cu roșii uscate și semințe de susan

Promoții produse bio

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-15%

5.00 din 1 vot

-30%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Mustar Dijon fara gluten bio Byodo, 125ml

19.1017.19 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

Ketchup de tomate bio Dennree, 500ml

25.2022.68 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

Linte maro bio Dennree, 500g

15.8214.24 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008