Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Chiftelute bio cu tăiței și sos de cremă de roșii și salată de castraveți

Rețetă Chiftelute bio cu tăiței și sos de cremă de roșii și salată de castraveți
Pentru: 3-4
Rețetă: fără ou

Timp: total 40min

Ingrediente

Pentru Köttbullar (chiftelute bio)


Pentru salata de castraveți

  • 2 castraveți
  • 100 g smântână (sau o alternativă vegană)
  • 2 linguri de oțet de cidru
  • sare și piper după gust

Pentru felul principal cu sos de roșii cu cremă

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 600 ml de roșii tăiate mărunt
  • 3 linguri de piure de roșii
  • 100 ml smântână pentru gătit (sau o alternativă vegană)
  • ½ legătură de pătrunjel
  • câteva crenguțe de oregano (alternativ oregano uscat)
  • 1 linguriță de zahăr sau sirop de agave bio
  • 250 g tagliatelle bio cu spanac

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Chiftelute bio cu tăiței și sos de cremă de roșii și salată de castraveți

  1. Puneți amestecul uscat de Köttbullar într-un castron mare. Se adaugă apă rece și 2 linguri de ulei de rapiță, se amestecă bine și se lasă la înmuiat timp de aproximativ 5 minute. Apoi se modelează bile de mărimea unei nuci cu mâinile umede.
  2. Se taie mărunt castravetele. Se bate smântâna cu oțetul de cidru de mere, se amestecă cu feliile de castravete, se condimentează cu sare și piper și se lasă să stea.
  3. Se curăță și se taie mărunt ceapa și cățelul de usturoi. Se sotează ceapa și usturoiul în 1 lingură de ulei neutru într-o cratiță până devin translucide, apoi se toarnă roșiile tăiate. Se adaugă piureul de roșii și smântâna (vegană) și se lasă să scadă la foc mediu timp de câteva minute, amestecând.
  4. Se curăță pătrunjelul și oregano și se toacă mărunt. Adăugați ierburile și zahărul sau siropul de agave în sosul de roșii și asezonați cu sare și piper.
  5. Se aduce la fierbere multă apă ușor sărată într-o oală mare și se fierb tăițeii verzi în ea, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente, apoi se scurg.
  6. În același timp cu gătitul tăițeilor, prăjiți Köttbullar în restul de ulei de rapiță (2 linguri) într-o tigaie, la foc mediu, până când se rumenesc pe toate părțile și serviți-i cu tăițeii în formă de panglică și sosul cremos de roșii. Se servește cu salata de castraveți.

Produse folosite în această rețetă

Ulei de masline extravirgin fin bio Rapunzel, 500ml

5.00 din 4 voturi

80.82 lei

adaugă în coș
-5%
Ulei de floarea soarelui pentru gatit bio Dennree, 1L

5.00 din 8 voturi

37.5035.63 lei

adaugă în coș
Piper negru in rasnita de sticla bio Lebensbaum, 45g

0.00 din 0 voturi

35.8 lei

adaugă în coș
Pasta de tomate bio Rapunzel, 100g

5.00 din 2 voturi

11.55 lei

adaugă în coș
-5%
Sirop de agave bio Dennree, 700g

5.00 din 5 voturi

37.5035.63 lei

adaugă în coș
Tagliatelle verzi cu spanac bio Byodo, 250g

0.00 din 0 voturi

15.7 lei

adaugă în coș

Alte rețete de feluri principale bio

17.04.2024

Tacos mexican cu chilli si caju

Se prăjește într-o tigaie cu ulei încins, umplutura vegană și se [...]

13.04.2024

Paella spaniola-originala

Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se [...]

Promoții produse bio

-15%

5.00 din 1 vot

-35%

0.00 din 0 voturi

Ulei de susan prajit bio Arche, 145ml

33.6221.85 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 11 voturi

Deo Roll-on pentru barbati Lavera, 50ml

42.6038.34 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

-5%

5.00 din 2 voturi

-10%

5.00 din 6 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-50%

0.00 din 0 voturi

Amarant expandat cu miere bio Allos, 300g

38.7219.36 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

Crema Macadamia bio Rapunzel, 250g

42.7238.45 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 4 voturi

Linte galbena bio Rapunzel, 500g

29.1727.71 lei

adaugă în coș
-45%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008