Etape de preparare fursecuri de spelta cu caise bio
Se toacă grosier 110 g caise uscate și curmale. Se stoarce sucul de la portocală, se adaugă lapte pentru a obține un total de 200 ml de lichid și se toarnă peste fructele uscate tocate. Se lasă la înmuiat timp de aproximativ 10 minute, apoi se pasează aproximativ totul împreună.
Într-un castron, se amestecă făina integrală de spelta, fulgii de spelta, fulgii de cocos, fisticul tocat, scorțișoara, praful de copt și sarea.
Se toacă mărunt caisele rămase (50 g) și se adaugă la ingredientele uscate împreună cu untul înmuiat, oul și amestecul de fructe uscate înmuiate și pasate și se frământă până se obține o masă omogenă.
Formați cu mâinile cca. 2 lingurițe din aluatul de biscuiți în biluțe, apoi aplatizați-le ușor și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Opțional, presați în prealabil suprafața în semințe de susan sau, alternativ, decorați-o cu o caisă uscată tăiată în două.
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, la foc de sus/jos, timp de aproximativ 15-20 de minute, până când devin aurii. Se lasă să se răcească și se păstrează într-un recipient etanș.
Sfat: in loc de fulgi de nucă de cocos, puteți folosi și nuci măcinate, în special alune sau migdale. Opțional, puteți adăuga în aluat și puțină pudră de cacao.