Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Fursecuri de spelta cu caise bio

Rețetă Fursecuri de spelta cu caise bio
Rețetă: fără drojdie

Timp: total 1h

Ingrediente

Pentru 25 de biscuiți

Opțional: 3 linguri de semințe de susan și 6 caise uscate.


adaugă ingredientele rețetei în coș

Etape de preparare fursecuri de spelta cu caise bio

  1. Se toacă grosier 110 g caise uscate și curmale. Se stoarce sucul de la portocală, se adaugă lapte pentru a obține un total de 200 ml de lichid și se toarnă peste fructele uscate tocate. Se lasă la înmuiat timp de aproximativ 10 minute, apoi se pasează aproximativ totul împreună.
  2. Într-un castron, se amestecă făina integrală de spelta, fulgii de spelta, fulgii de cocos, fisticul tocat, scorțișoara, praful de copt și sarea.
  3. Se toacă mărunt caisele rămase (50 g) și se adaugă la ingredientele uscate împreună cu untul înmuiat, oul și amestecul de fructe uscate înmuiate și pasate și se frământă până se obține o masă omogenă.
  4. Formați cu mâinile cca. 2 lingurițe din aluatul de biscuiți în biluțe, apoi aplatizați-le ușor și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Opțional, presați în prealabil suprafața în semințe de susan sau, alternativ, decorați-o cu o caisă uscată tăiată în două.
  5. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, la foc de sus/jos, timp de aproximativ 15-20 de minute, până când devin aurii. Se lasă să se răcească și se păstrează într-un recipient etanș.

Sfat: in loc de fulgi de nucă de cocos, puteți folosi și nuci măcinate, în special alune sau migdale. Opțional, puteți adăuga în aluat și puțină pudră de cacao.

Produse folosite în această rețetă

Faina integrala de spelta Demeter bio Spielberger, 1kg

0.00 din 0 voturi

26.12lei

Stoc epuizat
-10%
Fulgi mici de spelta bio Rapunzel, 750g

0.00 din 0 voturi

21.9019.71lei

adaugă în coș
Caise dulci fara samburi bio Dennree, 250g

5.00 din 1 vot

29.33lei

adaugă în coș
-5%
Curmale fara samburi Delegt Nour bio Rapunzel, 250g

5.00 din 1 vot

19.5918.61lei

adaugă în coș
Nuca de Cocos rasa bio Rapunzel, 250g

5.00 din 1 vot

20.74lei

adaugă în coș
-25%
Fistic prajit si sarat bio Dennree, 150g

0.00 din 0 voturi

38.9029.18lei

adaugă în coș
Scortisoara Ceylon macinata bio BioLotta, 40g

5.00 din 1 vot

31.55lei

adaugă în coș
Praf de copt 4x20g bio Dennree, 80g

5.00 din 1 vot

6.67lei

adaugă în coș
Sare gema din Alpi Rapunzel, 500g

5.00 din 1 vot

13.16lei

adaugă în coș

Alte rețete de prajituri bio

24.06.2023

Prajitura din spelta bio cu fructe de padure

Cum se prepară prajitura bio: Puneți 750 ml de lapte, zahărul vanilat și zahărul [...]

16.05.2023

Mini briose bio

Mod de preparare: mini briose Puneți într-un bol făina de hrișcă, făina de [...]

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Migdale europene bio Dennree, 250g

41.6739.59lei

adaugă în coș
-35%

5.00 din 1 vot

Terci basic bio Rapunzel, 500g

35.7323.22lei

adaugă în coș
-15%

0.00 din 0 voturi

-35%

5.00 din 2 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Pasta de curmale bio Rapunzel, 250g

16.7115.87lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 1 vot

Merisoare bio Dennree, 100g

19.2317.31lei

adaugă în coș
-15%

0.00 din 0 voturi

Fulgi de mei bio Dennree, 500g

18.1215.4lei

adaugă în coș
© 2013-2023 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008