Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Linte roșie cu dovleac

Rețetă Linte roșie cu dovleac
Pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • ulei de măsline
  • sare și piper ecologic
  • 150g de linte roșie Davert
  • 200g dovleac Hokkaido (fără sâmburi)
  • căței de usturoi
  • 30g nuci
  • 12 lingurițe de zahăr
  • ceva rucola
  • 1/2 peperoncino
  • 1ceapă roșie
  • ierburi aromatice proaspete (cimbru, magheran, mentă proaspătă)
  • 60g feta
  • 1/2 suc de lime

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Linte roșie cu dovleac

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180°C (sus și jos/ aer circulant). Se pune o foaie de copt pe tavă de copt.
  2. Se spală dovleacul bine (acest tip de dovleac se poate consuma și cu coajă). Curățați miezul și îndepărtați semințele de dovleac. Tăiați dovleacul în felii, de o grosime de 1-1,5 cm, puneți-le într-un castron, turnați ulei de măsline și amestecați-le bine.
  3.  Împărțiți bucățile de dovleac pe tava de copt și cățeii de usturoi (necurățați ca să nu se usuce). Se introduc în cuptor pentru 20 de minute, după care se trece pe funcția de grill și se mai lasă pentru încă 5-10 minute, până când se rumenesc.
  4. În acest timp, puneți la fiert apa pentru linte și fierbeți lintea timp de 15 minute, conform indicaților de pe pachet. După ce fierbe, lăsați-o deoparte.
  5. Pentru prepararea alunelor de pădure, puneți o foaie de copt într-o tigaie antiaderentă sau într-o cratiță, turnați ceva zahăr, topiți-l și trageți alunele de pădure în zahărul topit. Se lasă la răcit pe foaia de copt.
  6. Pentru dressingul de linte se taie păstaia de chilli ( pentru cine nu preferă picant se scot semințele ) și ceapa roșie în cubulețe mici. Ierburile aromatice proaspete se toacă mărunt.
  7. După ce se coace dovleacul, se curăță cu grijă cățeii de usturoi, se taie mărunt și se prăjesc pentru scurt timp în tigaie, împreună cu ceapa, păstaia de chilli și ierburile aromatice. Se rafinează și se amestecă lintea cu sare, piper și cu suc de lime. Se adaugă sare pe bucățile de dovleac și se decorează cu câteva nuci trase prin zahăr.

Produse folosite în această rețetă

-5%
Ulei de masline pentru prajit bio Byodo, 750ml

5.00 din 1 vot

112.37106.75 lei

adaugă în coș
Sare de atlantic fina Rapunzel, 500g

5.00 din 6 voturi

13.37 lei

adaugă în coș
Piper negru macinat bio Lebensbaum, 50g

5.00 din 4 voturi

21.9 lei

adaugă în coș
Linte rosie bio Davert, 500g

0.00 din 0 voturi

24.15 lei

adaugă în coș
Zahar brut din trestie bio Dennree, 500g

5.00 din 4 voturi

12.89 lei

adaugă în coș

Alte rețete de feluri principale bio

17.04.2024

Tacos mexican cu chilli si caju

Se prăjește într-o tigaie cu ulei încins, umplutura vegană și se [...]

13.04.2024

Paella spaniola-originala

Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se [...]

Promoții produse bio

-10%

0.00 din 0 voturi

Bureti de vase set AlmaWin, 2buc

30.7027.63 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 1 vot

Pulpa de tomate bio Dennree, 390g

9.028.12 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

Ketchup de tomate bio Dennree, 500ml

25.2022.68 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 2 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Biscuiti pentru toata familia bio Allos, 200g

21.0318.93 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 4 voturi

-20%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 10 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Baton cu mix de fructe bio Rapunzel, 40g

8.497.64 lei

adaugă în coș
-20%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008