Cum să prepari burgeri cu chifle de ovăz și brânză albastră"
Se prepară:
- Se preîncălzește cuptorul la 220°C, căldură superioară/inferioară și se amestecă compozitia de ruladă de ovăz cu 200 ml apă, oțetul și uleiul. Se formează 12 rulouri mici din aluat și se așază pe o tavă cu hârtie de copt. Se presară chiflele cu semințe de susan și se dau la cuptor timp de 15-20 de minute.
- Între timp, se amestecă compozitia de burger cu 200 ml de apă clocotită și se lasă să dospeasca.
- Se decojește șalota și se taie în bucăți mici. Se topește uleiul într-o tigaie și se prăjește șalota. Adăugați zahărul, lăsați-l să se caramelizeze puțin și apoi stingeti cu oțetul și un strop mic de apă. Se asezonează totul cu sare și piper. Continuați să fierbeți la foc mic până când apa a dat în clocot.
- Se modelează amestecul de burger în 12 chiftele mici și se prăjește în ulei din abundență pe ambele părți. Se taie chiflele în două și se presara cu ceapă. Acoperiți totul cu rucola și o bucată mică de brânză albastră și fixați burgerii cu mici țepușe de lemn.
Sfat: in funcție de sezon, burgerii pot fi combinați și cu legume proaspete, cum ar fi roșii sau ardei. Dacă nu vă place brânza albastră, puteți folosi și o altă brânză, dupa preferinta.
Citește și: Rețeta Înghețată de nugat cu cacao bio