Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Pierogi polonezi

Rețetă Pierogi polonezi
Reteta Pierogi polonezi
Ingrediente

Umplutură:

  • 600 g de cartofi
  • 300 g brânză stratificată (sau quark 20%)
  • 2 cepe
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper

Aluat:


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Pierogi polonezi

Pentru umplutură se fierb cartofii în apă, până când devin moi, după care se lasă la răcit.


Preparare aluat

Se frământă toate ingredientele de mână sau cu un mixer/aparat de bucătarie prevăzut cu un cârlig de aluat, până când se obțin un aluat omogen și neted care se desprinde ușor de castron. Se formează o minge de aluat și se taie în patru bucăți egale. Se pun pe o suprafață tapetată cu făină, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit pentru cca. 20 de minute.


Preparare umplutură

Cartofii se decojesc și se zdrobesc împreună cu brânza într-un castron. Se decojește ceapă, se taie în felii subțiri și se călește într-o tigaie împreună cu untul, până când ceapa devine transparentă. Jumătate se păstrează pentru umplere și restul se pune deoparte.


Se întinde pe rând cele patru bucăți de aluat, folosind un sucitor, până când foaie de aluat are o grosime de 2-3 mm. Important! Ridicați foaia de aluat dacă începe să lipească, tapetați din nou cu făină masa de lucru și fața superioară a aluatului.


Folosind o formă specifică sau gura unui pahar ( cca. 10 cm), se scot cercuri din fiecare foaie de aluat. Se pune, în fiecare cerc, câte o linguriță de umplutură, se tapetează marginile cu apă, se îndoaie la jumătate, rezultând o formă de semilună. Se presează marginea fiecărei semiluni cu o furculiță, astfel se obține un model frumos.


Fierbeți pierogii în apă sărată pentru cca.10 minute și îi prăjiți pentru scurt timp în amestecul de ceapă și unt ce a fost pus deoparte. Merg servite cu un sos de smântână, sare, piper și arpagic sau sunt perfecte și cu murături.

Produse folosite în această rețetă

Sare gema Rapunzel, 500g

5.00 din 1 vot

15.8 lei

adaugă în coș
Piper negru macinat bio Lebensbaum, 50g

5.00 din 4 voturi

21.9 lei

adaugă în coș
-5%
Faina de spelta tip 630 bio Dennree, 1kg

5.00 din 16 voturi

16.9916.14 lei

adaugă în coș
-10%
Ulei pentru copt si prajit bio Rapunzel, 1L

5.00 din 2 voturi

68.6761.8 lei

adaugă în coș

Alte rețete de feluri principale bio

17.04.2024

Tacos mexican cu chilli si caju

Se prăjește într-o tigaie cu ulei încins, umplutura vegană și se [...]

13.04.2024

Paella spaniola-originala

Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se [...]

Promoții produse bio

-10%

5.00 din 1 vot

-20%

5.00 din 1 vot

Cereale crocante din spelta bio Dennree, 750g

36.8429.47 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

Seminte de in auriu bio Spielberger, 400g

21.0918.98 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

-5%

5.00 din 5 voturi

Hrisca bio Dennree, 500g

19.4518.48 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 5 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-30%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 3 voturi

Orez risotto cu ciuperci bio Rapunzel, 250g

31.6030.02 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 2 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008