Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Umplutură:
Aluat:
Pentru umplutură se fierb cartofii în apă, până când devin moi, după care se lasă la răcit.
Preparare aluat
Se frământă toate ingredientele de mână sau cu un mixer/aparat de bucătarie prevăzut cu un cârlig de aluat, până când se obțin un aluat omogen și neted care se desprinde ușor de castron. Se formează o minge de aluat și se taie în patru bucăți egale. Se pun pe o suprafață tapetată cu făină, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit pentru cca. 20 de minute.
Preparare umplutură
Cartofii se decojesc și se zdrobesc împreună cu brânza într-un castron. Se decojește ceapă, se taie în felii subțiri și se călește într-o tigaie împreună cu untul, până când ceapa devine transparentă. Jumătate se păstrează pentru umplere și restul se pune deoparte.
Se întinde pe rând cele patru bucăți de aluat, folosind un sucitor, până când foaie de aluat are o grosime de 2-3 mm. Important! Ridicați foaia de aluat dacă începe să lipească, tapetați din nou cu făină masa de lucru și fața superioară a aluatului.
Folosind o formă specifică sau gura unui pahar ( cca. 10 cm), se scot cercuri din fiecare foaie de aluat. Se pune, în fiecare cerc, câte o linguriță de umplutură, se tapetează marginile cu apă, se îndoaie la jumătate, rezultând o formă de semilună. Se presează marginea fiecărei semiluni cu o furculiță, astfel se obține un model frumos.
Fierbeți pierogii în apă sărată pentru cca.10 minute și îi prăjiți pentru scurt timp în amestecul de ceapă și unt ce a fost pus deoparte. Merg servite cu un sos de smântână, sare, piper și arpagic sau sunt perfecte și cu murături.
Se prăjește într-o tigaie cu ulei încins, umplutura vegană și se [...]
Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se [...]