Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Prajitura din spelta bio cu fructe de padure

Rețetă Prajitura din spelta bio cu fructe de padure
Pentru: 12
Rețetă: fără ou, fără drojdie, fără gluten, vegan

Timp: total 1h

Ingrediente

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Prajitura din spelta bio cu fructe de padure

Cum se prepară prajitura bio:

  1. Puneți 750 ml de lapte, zahărul vanilat și zahărul brut din trestie de zahăr într-o cratiță și aduceți la fierbere amestecând. Se dizolvă făina de porumb în laptele rămas (50 ml) și se adaugă în laptele clocotit, amestecând la foc mic. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor.
  2. Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius căldură superioară/inferioară. Puneți amestecul uscat pentru prăjitura cu spelta și crumble într-un bol. Adăugați untul moale și frământați cu mâinile cât mai marunt posibil pentru a forma un aluat sfărâmicios. Nu frământați prea mult timp sau prea tare, altfel crumble-ul va fi prea compact și ferm.
  3. Puneți aproximativ 2/3 din aluatul sfărâmicios într-o formă de tort pătrată (aprox. 20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt sau într-o formă rotundă și apăsați cu mâinile pentru a forma o bază. Adăugați migdalele tocate la restul aluatului sfărâmicios și frământați.
  4. Turnați amestecul de cremă ușor răcit pe baza de tort și neteziți-l. Acum întindeți fructele de pădure decongelate peste cremă.
  5. La final, întindeți crumble-ul de migdale pe tort și coaceți tortul în cuptor, pe raftul din mijloc, timp de aproximativ 40 de minute, până când devine auriu. Se lasă să se răcească, se taie în felii și se savurează.

Sfat: in loc de fructe de pădure, bucățile de măr sau caisele sunt, de asemenea, bune ca și componentă fructată. Bineînțeles, puteți folosi și două pungi pentru budincă gata preparată. Pentru o versiune vegană, înlocuiți laptele cu o alternativă vegetală și untul cu margarină vegană.

Produse folosite în această rețetă

Amidon de porumb fara gluten bio BauckHof, 250g

4.86 din 7 voturi

14.21 lei

adaugă în coș
Zahar vanilat Bourbon 4x8g bio Dennree, 32g

5.00 din 2 voturi

15.7 lei

Stoc epuizat
Zahar brut din trestie Demeter bio Dennree, 500g

0.00 din 0 voturi

17.11 lei

adaugă în coș
Migdale europene blansate bio Rapunzel, 125g

5.00 din 4 voturi

30.87 lei

Stoc epuizat

Alte rețete de prajituri bio

27.04.2024

Brownies cu fulgi de ovaz caramelizati

Se coace brownies, într-o formă de 20x20 cm, conform indicaților de pe pachet [...]

23.03.2024

Biscuiți bionella cu bezea

Mod de preparare bezea: se pune albușul într-un castron și se bate bine cu sare. [...]

Promoții produse bio

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Otet din vin alb bio Byodo, 500ml

21.0918.98 lei

adaugă în coș
-40%

5.00 din 9 voturi

Tortilla chips natur bio Acapulco, 125g

13.488.09 lei

adaugă în coș
-20%

5.00 din 3 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

4.50 din 2 voturi

-5%

5.00 din 5 voturi

Orez basmati natur bio Rapunzel, 500g

27.3525.98 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 1 vot

Solutie anticalcar Sodasan, 1L

35.0733.32 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

Nectar de mere si cirese bio Hollinger, 600ml

19.3018.34 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 3 voturi

Suc de rosii vegan bio Dennree, 500ml

8.447.6 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 10 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008