Mod de preparare Prajitura din spelta bio cu fructe de padure
Cum se prepară prajitura bio:
- Puneți 750 ml de lapte, zahărul vanilat și zahărul brut din trestie de zahăr într-o cratiță și aduceți la fierbere amestecând. Se dizolvă făina de porumb în laptele rămas (50 ml) și se adaugă în laptele clocotit, amestecând la foc mic. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor.
- Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius căldură superioară/inferioară. Puneți amestecul uscat pentru prăjitura cu spelta și crumble într-un bol. Adăugați untul moale și frământați cu mâinile cât mai marunt posibil pentru a forma un aluat sfărâmicios. Nu frământați prea mult timp sau prea tare, altfel crumble-ul va fi prea compact și ferm.
- Puneți aproximativ 2/3 din aluatul sfărâmicios într-o formă de tort pătrată (aprox. 20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt sau într-o formă rotundă și apăsați cu mâinile pentru a forma o bază. Adăugați migdalele tocate la restul aluatului sfărâmicios și frământați.
- Turnați amestecul de cremă ușor răcit pe baza de tort și neteziți-l. Acum întindeți fructele de pădure decongelate peste cremă.
- La final, întindeți crumble-ul de migdale pe tort și coaceți tortul în cuptor, pe raftul din mijloc, timp de aproximativ 40 de minute, până când devine auriu. Se lasă să se răcească, se taie în felii și se savurează.
Sfat: in loc de fructe de pădure, bucățile de măr sau caisele sunt, de asemenea, bune ca și componentă fructată. Bineînțeles, puteți folosi și două pungi pentru budincă gata preparată. Pentru o versiune vegană, înlocuiți laptele cu o alternativă vegetală și untul cu margarină vegană.