Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Tort bio din hrisca cu migdale

Rețetă Tort bio din hrisca cu migdale
Ingrediente

Aluat:

  • 5 ouă
  • 200g zahar de trestie brut
  • 150g faina de hrisca integrala bio Spielberger
  • 100g migdale măcinate
  • 50g făină de spelta integrală Spielberger
  • 1 pachet de praf de copt tartru
  • 1 linguriță scorțișoară

Topping:

Glazura:

  • 100g strat de ciocolata neagra
  • 50g smântână
  • 50g unt
  • fistic măcinat pentru decorare

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Tort bio din hrisca cu migdale

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C la căldură de sus și de jos. Separa ouale pentru aluat. Bateți albusurile până se înăbușesc, în timp ce turnați 60 g de zahăr. Amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul până obtineti o spumă. Ridicați albușurile de ou sub gălbenușul de ou. Se amestecă bine făina de hrișcă, migdalele, făina de spelta, praful de copt și scorțișoara într-un bol mic și se pliază în amestecul de ouă. Ungeți tigaia cu formă de arc și turnați aluatul uniform. Se coace 25-30 minute. Lasă-l să se răcească. Tăiați fundul orizontal în mijloc.
  2.  Scurgeți afinele bine în sită, pentru topping. Bateți puțin crema, apoi continuați să amestecati în timp ce turnați zahărul vanilat, întaritorul de frisca și zahărul. Întindeți baza de tort pentru jumătate cu amestec de afine și acoperiți cu o altă bază. Se lasa la răcit timp de aprox 1 oră.
  3.  Se toacă fin stratul de ciocolată pentru glazură. Aduceți crema la fiert într-o cratiță mică, trageți cratița din farfurie, adăugați acoperirea de ciocolată și dizolvați-o în timp ce agitați. Adăugați untul și topiți-l în timp ce amestecați cu o lingură de lemn. Întindeți cuvertura peste tort imediat, lăsați-o să se întărească puțin și presărați cu fistic. Se răcește tortul cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Produse folosite în această rețetă

-10%
Faina integrala de hrisca Demeter bio Spielberger, 500g

5.00 din 1 vot

22.2620.03 lei

adaugă în coș
Ciocolata amaruie 85% cacao, vegana bio Rapunzel, 80g

5.00 din 7 voturi

17.91 lei

adaugă în coș

Alte rețete de prajituri bio

23.03.2024

Biscuiți bionella cu bezea

Mod de preparare bezea: se pune albușul într-un castron și se bate bine cu sare. [...]

09.12.2023

Prajitura bio Blondies

Mod de preparare prajitura bio Blondies Încălziți cuptorul la 180°C [...]

Promoții produse bio

-15%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

Fulgi mici de spelta bio Rapunzel, 750g

23.0920.78 lei

adaugă în coș
-20%

5.00 din 3 voturi

-25%

5.00 din 8 voturi

-15%

5.00 din 1 vot

Sapun cu migdale si avocado Sodasan, 100g

14.8812.65 lei

adaugă în coș
-15%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

Guma de mestecat cu lamaie bio Chicza, 30g

16.7615.08 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 2 voturi

Linte verde bio Rapunzel, 500g

32.2130.6 lei

adaugă în coș
-10%

5.00 din 1 vot

Sapun pentru bucatarie Sodasan, 300ml

28.7625.88 lei

adaugă în coș
-20%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008