Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Tortelini italieni de casa

Rețetă Tortelini italieni de casa
Reteta Tortelini italieni de casa
Ingrediente
  • 100g parmezan
  • 1 lămâie
  • 500g Ricotta
  • sare
  • piper bio

Ingrediente aluat:


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Tortelini italieni de casa

Mod de preparare aluat:
Se amestecă toate ingredientele necesare și se frământă fie cu mâna fie cu o ustensilă cu cârlig, până când se obține un aluat neted și lucios, care se desprinde de castron. Formați o minge de aluat, tăiați mingea de aluat în patru bucăți egale și asezați-le pe o suprafață tapetată cu făină. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă timp de 20 de minute.

Mod de preparare umplutură:
Se rade parmezanul fin. Spălați lămâia și răzuiți-o, evitați pelicula albă deoarece aceasta va da preparatului o notă de amar. Amestecați într-un castron, coaja rasă, parmezanul și ricotta, adăugând după gust sare și piper.

Mod de preparare tortelini:
Fiecare dintre cele patru bucăți de aluat se întinde, pe rând cu sucitorul pe o suprafață tapetată cu făină, până când se obțin foi de 2 mm. Important! Ridicați foaia de pe suprafață, când începe să lipească și tapetați din nou suprafața cu făină. Din fiecare foaie de aluat tăiați pătrate de 6x6 cm. În fiecare pătrat, se pune pe mijloc, câte o linguriță de umplutură. Se tapetează un pic cu apă marginea de la jumătate din aluat, astfel încât laturile să se lipească și din fiecare pătrat să formați un triunghi. Îndoiți vârful triunghiului, apoi îndoiți triunghiul din jurul degetului mare într-un inel și apăsați capetele ferm împreună, tapetând și suprafețele de aluat care ar trebui să se lipească cu puțină apă. Se fierb în apă sărată timp de 10 minute și se scot cu o spumieră. Tortelinii pot să fie serviți simpli sau cu diferite sosuri sau se poate prepara o salată de tortelini, mai având nevoie doar de roșii, castraveți, ardei roșu, măsline, busuioc, fâșii de parmezan și de un dressing din ulei de măsline cu oțet balsamic.

Produse folosite în această rețetă

Amestec de piper boabe in rasnita de sticla bio Lebensbaum, 45g

5.00 din 2 voturi

35.8 lei

adaugă în coș
-5%
Faina de spelta tip 630 bio Dennree, 1kg

5.00 din 16 voturi

16.9916.14 lei

adaugă în coș
-10%
Ulei pentru copt si prajit bio Rapunzel, 1L

5.00 din 2 voturi

68.6761.8 lei

adaugă în coș

Alte rețete de feluri principale bio

17.04.2024

Tacos mexican cu chilli si caju

Se prăjește într-o tigaie cu ulei încins, umplutura vegană și se [...]

13.04.2024

Paella spaniola-originala

Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se [...]

Promoții produse bio

-20%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

Ceai Honeybush x 20 plicuri bio Dennree, 30g

14.0613.36 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 3 voturi

-10%

5.00 din 4 voturi

Faina de canepa bio Rapunzel, 250g

18.5916.73 lei

adaugă în coș
-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 4 voturi

-30%

5.00 din 4 voturi

-10%

5.00 din 3 voturi

Sapun solid pentru scos pete Sodasan, 100g

10.729.65 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 6 voturi

Chipsuri de cocos bio Dennree, 150g

13.8313.14 lei

adaugă în coș
-30%

0.00 din 0 voturi

Arahide prajite cu coaja bio Dennree, 330g

25.9018.13 lei

adaugă în coș
-25%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008