Mod de preparare Nuggets bio aurii
Mod de preparare: Nuggets bio aurii
- Mai întâi se prepară ketchup-ul. Se taie mărunt usturoiul, ceapa și ardeiul și se prăjesc în puțin ulei. Se adaugă restul ingredientelor, se pasează totul, se trece printr-o sită și se lasă să se răcească.
- Se amestecă toate ingredientele pentru sosul de ierburi și se lasă la infuzat. Pentru maioneză, se bat cu mixerul oul, zeama de lămâie și puțină sare. Adăugați uleiul foarte încet, într-un jet subțire și continuați să amestecați până când totul este omogen. Se asezonează maioneza cu ulei de trufe.
- Se curăță cartofii de coajă și se taie în fâșii. Spălați cartofii cu apă rece. Puneți chipsurile într-un castron și turnați apă clocotită peste ele - lăsați totul să stea timp de 15min. Preîncălziți cuptorul cu convecție la 230°C.
- Scurgeți cartofii și uscați-i bine cu un prosop curat de bucătărie. Apoi se amestecă totul cu uleiul și făina de orez. Puneți cartofii pe o tavă cu hârtie de copt și dați-i la cuptor pentru aproximativ 30min. Întoarceți-i o dată la jumătatea timpului și sărați-i imediat după ce s-au copt.
- Între timp, pregătiți pepitele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și prăjiți-le în ulei din abundență pe ambele părți.