Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
pentru Champignones al Jerez
pentru Pan con Tomate
pentru Patatas Bravas
pentru Pimientos de Padrón
Mod de preparare Tapas spaniole bio vegane
Champignones al Jerez
Curățați ciupercile. Se curăță și se taie mărunt usturoiul și ceapa. Se taie ardeiul iute în inele fine.
Se încinge uleiul într-o tigaie. Se sotează ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Adăugați ciupercile și prăjiți-le timp de 5 minute. Se adaugă oțet de vin roșu și se asezonează cu sare și piper. Se presară cu pătrunjel tocat și se servește.
Alternativ, se poate folosi sherry în loc de oțet pentru deglazare.
Pan con Tomate
Spălați roșiile și dați-le pe răzătoare grosier. Scurgeți piureul de roșii pe o sită. Apoi se asezonează cu sare și piper. Prăjiți pâinea albă în prăjitorul de pâine, pe o tigaie grill, în cuptor sau pe un grătar de contact.
Se decojește cățelul de usturoi și se freacă peste pâine. Se stropesc cu ulei de măsline. Se ung pâinile calde cu piureul de roșii, se stropesc din nou cu puțin ulei de măsline și se servesc imediat.
Patatas Bravas
Preîncălziți cuptorul la 220°C, la foc de sus/jos. Se curăță cartofii de coajă și se taie în bucăți. Pregătiți într-o oală cu apă sărată (aprox.1 linguriță de sare de mare) și praf de copt timp de 5 minute. Se scurg cartofii într-o sită și se lasă să se rumenească puțin. Se condimentează cu sare și piper într-un bol și se adaugă uleiul de măsline. Se amestecă bine și se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau cartofii la cuptor pentru 30-35 de minute, întorcându-i o dată după 20 de minute de coacere.
În timp ce cartofii sunt la cuptor, pregătiți sosul de roșii. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și se sotează ceapa. Apoi se adaugă usturoiul și pasta de tomate și se prăjește puțin. Adăugați roșiile tocate și asezonați cu sare, piper, pudră de ardei afumat și fulgi de ardei iute. Se adaugă oțetul de vin alb și zahărul brut din trestie și se amestecă totul bine. Se fierbe timp de 20 de minute la foc mic, cu capacul pus.
Se toarnă sosul de roșii într-un castron mic. Scoateți cartofii din cuptor, aranjați-i și serviți-i cu sosul de roșii și aioli. Se presară cu pătrunjel tocat.
Pimientos de Padrón
Se spală ardeii și se usucă. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie. Se adaugă ardeii și se prăjesc, întorcându-i de câteva ori. Aceștia sunt gătiți atunci când pielea este rumenită și începe să se învinețească. Se presară ardeii cu sare de mare și se aranjează într-un bol.
Se servește cu alte tapas, cum ar fi patatas bravas, aioli, măsline și pâine.
23.2 lei
adaugă în coșSe prăjește într-o tigaie cu ulei încins, umplutura vegană și se [...]
Într-o tigaie mare cu ulei de măsline, se călesc salotele cu usturoiul. Se [...]