Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Crema VEGANA bio pentru salata FARA GLUTEN bio Zwergenwiese

Crema VEGANA bio pentru salata FARA GLUTEN bio Zwergenwiese

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-12-26

Combinația dintre ketchup și maioneză este una nelipsită ce este servită alături de cartofii prăjiți ca parte din preparatele fast-food, deși acest fel de mâncare poate fi servit și cu alte sosuri, precum remoulade sau muștar. Cu toate că descoperirea maionezei de datorează francezilor, acest tip de sos nu provine din bucătăria națională franceză.

În primăvara anului 1756 Louis François Armand de Vignerot du Plessis a fost numit în fruntea armatei franceze ca mareșal pentru a conduce operațiunea militară de cucerire a Menorca, o insulă mică și învecinată cu Mallorca care se afla sub dominație britanică . Lupta a fost una aprigă care a durat trei luni de zile și s-a terminat prin capitularea trupelor engleze la data de 28 iunie 1756. Odată ce a cucerit insula, mareșalul a început să se bucure de reușita lui și să îmbine calitățile lui de cuceritor,pentru care era recunoscut la curtea franceză, cu ocazia de a se delecta cu preparatele tradiționale din Mahon, capitala insulei. Un sos deschis la culoare era specific preparatelor,pe care le pregătea o localnică ce era bucătăreasă, i-a captivat în mod deosebit atenția . Tocmai de aceea s-a și întors în Franța cu rețeta sosului, însă fără bucătăreasa pe care a cucerit-o.



Odată reîntors în Franța, acesta nu a fost primit și recunoscut la curtea regului ca fiind doar cuceritorul insulei Menorca dar și ca cel ce a descoperit „Sosul de Mahon”. Curând sosul avea să fie cunsocut sub denumirea de „Mahonnaise“, iar datorită foneticii limbii franceze și dificultății de pronunțare a „h“ –ului, sosul a fost denumit „Mayonnaise“, celebra maioneză de astăzi. La câteva decenii după cucerirea lui Louis François Armand de Vignerot du Plessis, sosul era considerat o delicatesă ce provine din Franța.

Maioneza a apărut în bucătăria americană mult mai târziu decât în Europa, deoarece acolo era cunoscut și folosit cu precădere ketchup-ul. În momentul de față americanii cumpără o cantitate dublă de maioneză față de cea de ketchup, datorită faptului că este un sos ce poate fi folosit de la preparate fast-food precum hot-dog sau hamburger cu cartofi prăjiți, până la diferite salate sau chiar și sushi. Gustul sosului se datorează ingredientelor de bază pe care le conține: ulei, ou, zahăr, sare, oțet și suc de lămâie. Dacă maioneza este pregătită și cu alte ingrediente precum ierburile aromatice, aceasta este cunoscută sub numele de sos Remoulade, celebre în Germania, Franța și Scandinavia.

În societatea de astăzi, oamenii sunt tot mai dornici de-a găsi o alternativă vegană la celebra maioneză sau o alternativă pentru sosul Remoulade. Tocmai de aceea pionerii din domeniul alimentației, de la Zwergenwiese, au descoperit două sosuri fără ou dar cu mult gust. Sosul vegan pentru salată de la Zwergenwiese este înlocuitorul ideal pentru tradiționala maioneză fără ouă și lapte, acesta este obținut doar pe bază de soia și mazăre bio. Pentru doritori vegani de un sos Remulade vă propunem să încercați Zwemoulade, un sos cu ceapă, castraveți și diferite ierburi aeromatice, perfect pentru preparea unui sandwich sau a unui hot dog.

 

Citește și: Rețeta Supa bio de linte cu morcovi

 

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 2 voturi

Samburi caju intregi bio Rapunzel, 500g

104.5299.29 lei

adaugă în coș
-5%

0.00 din 0 voturi

-15%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 1 vot

-5%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-50%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 3 voturi

-5%

5.00 din 4 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-25%

5.00 din 1 vot

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008