Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2023-12-26
Combinația dintre ketchup și maioneză este una nelipsită ce este servită alături de cartofii prăjiți ca parte din preparatele fast-food, deși acest fel de mâncare poate fi servit și cu alte sosuri, precum remoulade sau muștar. Cu toate că descoperirea maionezei de datorează francezilor, acest tip de sos nu provine din bucătăria națională franceză.
În primăvara anului 1756 Louis François Armand de Vignerot du Plessis a fost numit în fruntea armatei franceze ca mareșal pentru a conduce operațiunea militară de cucerire a Menorca, o insulă mică și învecinată cu Mallorca care se afla sub dominație britanică . Lupta a fost una aprigă care a durat trei luni de zile și s-a terminat prin capitularea trupelor engleze la data de 28 iunie 1756. Odată ce a cucerit insula, mareșalul a început să se bucure de reușita lui și să îmbine calitățile lui de cuceritor,pentru care era recunoscut la curtea franceză, cu ocazia de a se delecta cu preparatele tradiționale din Mahon, capitala insulei. Un sos deschis la culoare era specific preparatelor,pe care le pregătea o localnică ce era bucătăreasă, i-a captivat în mod deosebit atenția . Tocmai de aceea s-a și întors în Franța cu rețeta sosului, însă fără bucătăreasa pe care a cucerit-o.
În societatea de astăzi, oamenii sunt tot mai dornici de-a găsi o alternativă vegană la celebra maioneză sau o alternativă pentru sosul Remoulade. Tocmai de aceea pionerii din domeniul alimentației, de la Zwergenwiese, au descoperit două sosuri fără ou dar cu mult gust. Sosul vegan pentru salată de la Zwergenwiese este înlocuitorul ideal pentru tradiționala maioneză fără ouă și lapte, acesta este obținut doar pe bază de soia și mazăre bio. Pentru doritori vegani de un sos Remulade vă propunem să încercați Zwemoulade, un sos cu ceapă, castraveți și diferite ierburi aeromatice, perfect pentru preparea unui sandwich sau a unui hot dog.
Citește și: Rețeta Supa bio de linte cu morcovi