Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont
Publicat în: Produse bio
La data: 2023-10-31
Gustul deosebit de delicat al bomboanelor este dat de ingrediente precum zahărul din trestie, siropul de orez și zahărul din flori de nucă de cocos.
Animalele au si ele, preferinte pentru muzică. Cu toate acestea, gusturile sunt la fel de diferite în regnul animal ca și în rândul oamenilor. Câinii și pisicile, de exemplu, preferă sunetele moi și armonioase. Ritmurile rapide și dure le supun la stres. În cazul rechinilor mari albi este invers. Atunci când heavy metal sau hard rock iese din difuzorul subacvatic, ei se adună în jurul acestora. Acest lucru se datorează organului liniei laterale a rechinilor, care reacționează în special la frecvențele joase, cum ar fi cele emise de peștii răniți. Sunetul pulsatoriu al heavy metalului are o frecvență la fel de joasă. Acesta este motivul pentru care rechinii mari albi sunt adesea atrași mai bine cu riff-uri dure de chitară decât cu momelile obișnuite. Animalelor de fermă, pe de altă parte, le place mai mult clasicul. Acest lucru este valabil mai ales pentru vaci. Psihologii de la Universitatea Leicester din Anglia au efectuat un experiment la scară largă în care au expus aproximativ 1.000 de bovine la muzică timp de o jumătate de zi, pe o perioadă de nouă săptămâni. Atunci când s-a ascultat muzică clasică și balade soul liniștite, producția de lapte a crescut în medie cu 3%. Dacă, pe de altă parte, se ascultau muzică rock, folk sau hituri rapide, vacile dădeau mai puțin lapte.
Reacția la muzică arată cât de sensibile sunt de fapt vacile. Pentru aceste animale foarte loiale și afectuoase, pacea și armonia sunt la fel de importante ca și relațiile bune cu companionii lor umani. Adesea, ele păstrează o prietenie pe viață cu consătenii de aceeași vârstă din cadrul turmei. Relația mamă-fiică este, de asemenea, mult mai intimă la vaci decât la majoritatea celorlalte animale. Chiar și după cinci ani, o vacă încă simte o legătură puternică cu vițelul ei - acum adult. Asemănător unei haite de lupi, o turmă de vite are, de asemenea, animale alfa și o dinamică socială complexă. Fiecare vacă își cunoaște locul în turmă și poate distinge peste 100 de membri diferiți ai turmei. Poziția unei vaci într-o turmă liberă este determinată de vârstă, mărime, greutate sau excitare. Totuși, pentru o ierarhizare armonioasă, turma nu trebuie să fie prea mare. Cercetătorii au observat că, în cazul a mai mult de 200 de animale, există o luptă constantă pentru dominație. Acest lucru poate fi foarte stresant pentru vaci, deoarece relațiile lor sociale modelează viața de zi cu zi în multe feluri. Atunci când turma se culcă pentru un pui de somn, de exemplu, vacile nu dorm oriunde. Pentru că amenajarea și spațierea locurilor de dormit sunt determinate și de statutul în cadrul turmei.
Vacile se simt cel mai bine în turme ușor de gestionat, pe pășuni mari. Aici se pot relaxa, pot ațipi, pot pășuna și, mai ales, pot rumega. Deoarece iarba este greu de digerat și trebuie mestecată de mai multe ori. Pentru aceasta, vaca are patru stomacuri: Rumenul, reticulul, stomacul cu frunze și abomasul. Sistemul stomacal al unei vaci este foarte complex. Iarba consumată trebuie mai întâi să fie fermentată. Componentele alimentare lichefiate călătoresc apoi prin tubul digestiv. Pe de altă parte, bucățile grosiere și fibrele vegetale sunt regurgitate și mestecate din nou. Procesul de rumegare permite vacii să producă lapte bogat în substanțe nutritive chiar și din hrana cu un conținut redus, cum ar fi iarba sau fânul.
Anul trecut, germanii au consumat în medie puțin sub 50 de litri de lapte pe cap de locuitor. La aceasta s-au adăugat untul și brânza. De asemenea, laptele joacă adesea un rol important în producția de produse de cofetărie. În înghețată și în ciocolata cu lapte, acesta asigură cremozitatea dorită. Iar multe dulciuri clasice și caramele cu lapte îi datorează gustul delicat tipic. Laptele, untul și zahărul au fost mult timp cele trei ingrediente principale ale dulciurilor clasice cu caramel.
Dacă vă plac caramele moi tradiționale, trebuie să încercați neapărat bomboanele din lapte de vacă. Caramele moi Kuhbon Classic sunt făcute cu mult lapte și unt bun, de la ferme ecologice certificate. Dulciurile își datorează dulceața ispititoare celui mai bun zahăr brun din trestie de zahăr, sirop de orez și zahăr din flori de nucă de cocos. Kuhbon Soft Caramels Double Choc combină dulciurile de caramel cu bucatele de cacao - fragmente din boabele reale de cacao - pentru un plus de ciocolată. Cu aceste bomboane de vacă, veți ronțăi caramele moi exact ca pe vremea bunicii. Caramele moi si dulci din lapte de vacă.
Citește și: Rețeta Panini bio de legume la grătar cu maioneză vegană