Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Fulgi de ovăz bio fără gluten pentru musli Bauckhof

Fulgi de ovăz bio fără gluten pentru musli Bauckhof

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-12-12

Ovăzul nostru, bio, fără gluten, pe care îl prelucrăm la moara noastră provine pe cât de mult se poate din producții regionale. Astfel nu reducem doar distanța și durata transportului, inclusiv nivelul de emisie de CO2 dar încercăm și să ne promovăm regiunea prin suprafețele agricole pe care le lucrăm pentru agricultură ecologică, noi folosind doar materie primă ecologică.
În acest sens colaborâm strâns cu fermierii noștri, pentru a ne putea asigura că producția de ovăz fără gluten nu este amestecată și contaminată cu alte cereale ce conțin gluten. Tocmai de aceea recolta de ovăz este curățată periodic, pentru a nu veni în contact cu particule de pulbere ce conține gluten sau cu alte semințe de cereale ce au gluten.

Controlul ovăzului bio
Controlul în laborator este efectuat doar după ce ovăzul a fost cules, ulterior ajunge mai departe la procesare. În cadrul examenului încercăm să indetificăm dacă există vreo sursă stăină de gluten care a ajuns în contact cu masa de ovăz. Dacă acest lucru se confirma în urma investigaților atunci se renunță la intreaga cantitate de ovăz. Cu toate acestea se mai poate ca deși cerelealele noastre să nu conțină gluten și să fie trimise spre procesare, să fie incluse în anumite produse unde alte ingrediente conțin gluten.

Prelucrarea la moară
În cele din urmă producția de ovăz ajunge să fie prleucrată în moara noastră, dotată cu aparatură modernă unde ajunge materie primă doar fără gluten. Îcepând cu anul 2020 am reușit să ne creștem capacitatea anuală de producție la 20.000 de tone de cereale, din care obținem în cele din urmă fulgi și făină. Moara Bauckhof este una din cele mai moderne locații de la nivel european. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație masa de producție este procesată la cele mai înlate standarde, iar datorită condiților de igienă se evită contaminarea cu gluten a producției și în timpul procesării.

Controlul final. Ambalarea produselor.
Chiar și după ce au fost procesate și ambalate, produsele noastre din cereale mai ajung o dată în laborator pentru a putea fi testate și să fim siguri că acestea nu conțin gluten. Doar producția finală ce a fost testată cu succes și nu s-a detectat gluten părăsersc locația noastră pentru a fi livrate către destinația lor finală.

 

Citește și: Rețeta Rulourile mele bio cu scorțișoară

Promoții produse bio

-25%

0.00 din 0 voturi

-40%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-40%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 4 voturi

Gel pentru curatat toaleta Sodasan, 750ml

25.9823.38 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 2 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-20%

5.00 din 3 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

Gris de spelta bio Davert, 500g

20.8019.76 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008