Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Pastele bio TerraSana demonstrează cât de gustoși pot fi tăițeii de orez

Pastele bio TerraSana demonstrează cât de gustoși pot fi tăițeii de orez

Publicat în: Produse bio
La data: 2023-08-08

Orezul în Cultură și Bucătărie: De la Legenda lui Sessa până la Tăițeii TerraSana

Tăiețeii de orez bio sunt legați separat în trei porții în cadrul pachetului și sunt ideali pentru toate preparatele tipice cu paste.
Cu mult timp în urmă, în India, a trăit un om înțelept numit Sissa ibn Dahir. Oricine avea o problemă mergea la el pentru un sfat. Când tot mai mulți țărani au venit la el plângându-se că regele lor îi ignora și îi exploata, Sissa a decis să facă ceva în acest sens. A început să sculpteze mici piese și a creat un joc centrat pe un rege care nu putea câștiga fără celelalte piese. În acest fel, Sessa a vrut să explice cu blândețe conducătorului său importanța "oamenilor mici". De fapt, regele a devenit mai blând și mai înțelept jucând acest joc. Prin urmare, a făcut ca jocul să fie răspândit în toată țara. Astăzi, șahul este jucat în întreaga lume. Pentru a-i mulțumi lui Sessa pentru serviciile sale, regele i-a spus că își poate alege singur recompensa. Atunci a pus un bob de orez pe primul pătrat al tablei de șah, două pe al doilea, patru pe al treilea și așa mai departe. "Doar dublați numărul de boabe de orez pe fiecare pătrat nou, este suficient pentru mine ca recompensă", a spus el cu o voce modestă. La început, regele a râs de Sessa, care părea să se mulțumească cu un sac de orez ca recompensă. A doua zi, însă, regele a trebuit să-și dea seama că ar fi scăpat mai ieftin dacă i-ar fi oferit lui Sessa jumătate din regatul său. Căci pentru a acoperi toate cele 64 de câmpuri cu boabe de orez, conform instrucțiunilor lui Sessa, ar fi fost nevoie de 18,45 trilioane de boabe de orez. Adică mai mult orez decât crește în întreaga lume. Legenda sarcinii de pe tabla de șah a lui Sessa este, prin urmare, și cel mai impresionant exemplu de creștere exponențială.

Chiar dacă nu există atât de mult orez pe cât își dorea Sessa, o mare parte din el este totuși cultivat. În special în Asia de Sud-Est, orezul este un aliment de bază de mii de ani. Orezul poate fi cultivat atât uscat, cât și umed. Cultivarea umedă, în special, s-a impus și este responsabilă pentru 80% din recolta de orez din lume. Deși această metodă este foarte laborioasă, este, de asemenea, extrem de productivă. Mai întâi, orezul este semănat într-un câmp uscat. Ulterior, răsadurile sunt transplantate într-un câmp inundat. Deși în prezent există mașini pentru acest lucru, mulți fermieri încă se strecoară prin apă și plantează orezul manual. Odată ce răsadurile sunt plantate, fermierul trebuie să controleze fluxul de apă până la recoltare. Dacă curge prea încet, se vor forma alge; dacă curge prea repede, părți din mediul de cultură vor fi spălate. În prezent, în lume există peste 100.000 de soiuri de orez. Pentru a le ține evidența, Universitatea Agricolă Indira Ghani a început să înființeze o bancă de plasmă de boabe de orez. În prezent, sunt stocate mostre din peste 22.000 de soiuri. Orezul este împărțit în linii mari în trei categorii în scopuri comerciale: Orez cu bob lung, orez cu bob mediu și orez cu bob rotund. Cel mai cunoscut reprezentant al orezului cu bob lung este orezul basmati, în timp ce orezul cu bob rotund este cunoscut mai ales pentru varietatea japoneză lipicioasă, care este folosită și la sushi.

Însă orezul nu mai este consumat doar în forma sa originală. Făina de orez poate fi folosită pentru a face aproape orice, de la pâine la paste făinoase, pe bază de aluat. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece făina de orez nu conține gluten. TerraSana demonstrează cât de delicioși și de versatili pot fi tăițeii de orez cu pastele sale. Tăițeii de orez natural TerraSana sunt tăiței subțiri în formă de panglică obținuți din făină de orez natural organic. Tăițeii de orez sunt legați separat în trei porții în cadrul pachetului și sunt ideali pentru toate felurile de mâncare tipice de paste. Tăițeii de orez natural TerraSana cu dovleac și ghimbir sunt un deliciu foarte special pentru tăiței datorită amestecului de făină de orez și dovleac. Gustul ușor picant al dovleacului se armonizează cu gustul ușor picant de lămâie al ghimbirului. Tăițeii de orez natural TerraSana cu wakame au un gust minunat de puternic de mare datorită algelor brune. Tăițeii de orez thailandez TerraSana sunt tăiței ușori din făină de orez, obținuți din orez thailandez cultivat ecologic. Nicio națiune nu exportă atât de mult orez ca Thailanda, al cărei orez este cunoscut pentru aroma sa minunată. Tăiețeii TerraSana din orez thailandez conving și ei prin aroma lor plină de savoare și se potrivesc perfect cu retetele asiatice cu legume. Tăițeii din orez negru sunt, de asemenea, un adevărat punct de atracție. Tăiețeii își obțin culoarea neagră din făina de orez, care este compusă din 60% orez negru.

Copiii, în special, adoră tăițeii negri gustoși, care se mănâncă în mod normal cu pesto sau sos. Culoarea întunecată neobișnuită a tăițeilor de hrișcă TerraSana cu cartofi dulci este, de asemenea, neobișnuită, iar aceștia sunt o atracție absolută pentru ochi cu sos de roșii de culoare roșu intens. Cu tăițeii de orez TerraSana, iubitorii bucătăriei mediteraneene se pot bucura de forma asiatică a unor paste gustoase. Poftă bună.

 

Citește și: Rețeta Înghețată de nugat cu cacao bio

Promoții produse bio

-5%

5.00 din 3 voturi

-55%

4.00 din 1 vot

-5%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 10 voturi

-15%

5.00 din 12 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

Unsoare vegetala cu ceapa bio Dennree, 150g

15.7014.13 lei

adaugă în coș
-15%

0.00 din 0 voturi

-5%

0.00 din 0 voturi

-55%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 1 vot

-10%

5.00 din 3 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008