Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Patriserie Choux cu cremă de brânză și somon afumat

Rețetă Patriserie Choux cu cremă de brânză și somon afumat
Pentru: 1 porție
Timp: total 1h

Ingrediente

Se prepară în două feluri: cu lapte de vacă și cu zahăr:

Pentru patiseria choux:

Pentru crema de brânză 500 grame de cremă de brânză

  • 200 grame somon afumat
  • putin lapte
  • 1 lămâie
  • 2-3 lingurițe de sare de lămâie cu rozmarin de la BioLotta
  • putin creson proaspăt pentru decorare

adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Patriserie Choux cu cremă de brânză și somon afumat

Se încălzește untul într-o cratiță și se adaugă apa și laptele și o linguriță de sare de lămâie cu rozmarin de la BioLotta.

Se cerne făina și se amestecă treptat cu o lingură de lemn. Se amestecă ingredientele din cratiță la foc mic cu lingura de lemn până când se formează un aluat omogen. Transferați aluatul într-un castron și bateți ouăle, unul câte unul, folosind un robot de bucătărie sau un mixer de mână.
Preîncălziți cuptorul la 160 de grade / cuptor cu convecție și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.

Umpleți aluatul într-o pungă cu duză in forma de stea și presați în tava de copt Choux-urile la dimensiuni egale. Coaceți Choux-urile în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, până când devin aurii.

Pentru cremă, se toarnă crema de brânză într-un bol și se amestecă cu puțin lapte până se omogenizează. Adăugați 3-4 lingurițe de cremă de hrean și 2 lingurițe de sare de lămâie cu rozmarin. Se asezonează cu coajă de lămâie proaspăt rasă.
Se taie Choux-urile în două și se întinde crema de brânză pe partea inferioară. Aceasta se întinde cel mai bine din nou cu ajutorul pungii de lipit. Aranjați fâșiile de somon pe cremă si asezonati cu puțin creson proaspăt și așezați jumătatea superioară a patiseriei peste toate acestea.

 

Citește și: Rețeta Batoane cu unt de arahide vegane

Produse folosite în această rețetă

-10%
Faina alba de grau TIP 405 Demeter bio Spielberger, 1kg

5.00 din 5 voturi

16.4014.76 lei

adaugă în coș
Sare cu rozmarin si lamaie bio BioLotta, 55g

0.00 din 0 voturi

30.85 lei

adaugă în coș

Alte rețete de aperitive bio

20.04.2024

Focaccia cu antipasto

Se amestecă într-un castron făina cu drojdia. Se adaugă apa, sarea, uleiul de [...]

27.03.2024

Soia crocantă cu sos de lămâie și trifoi dulce cu anghinare

a. Se gătesc bucățile de soia și orezul, conform indicaților de pe pachete. b. Se [...]

Promoții produse bio

-10%

0.00 din 0 voturi

-25%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-10%

5.00 din 6 voturi

-10%

5.00 din 2 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 4 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-10%

0.00 din 0 voturi

© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008