Favorite

Pentru a adauga produse în lista de favorite trebuie să fiți logat(ă).
Click aici pentru login sau aici pentru creare cont

închide

Rețeta Pide vegan cu spanac, ciuperci și pateu vegetal

Rețetă Pide vegan cu spanac, ciuperci și pateu vegetal
Pentru: 4 bucati
Rețetă: vegan

Timp: preparare 45min

Ingrediente

pentru aluat - 4 bucăți:

pentru topping

opțional: câteva roșii cherry proaspete


adaugă ingredientele rețetei în coș

Mod de preparare Pide vegan cu spanac, ciuperci și pateu vegetal

Mod de preparare:


Se sfărâmă drojdia în 100 ml de apă călduță, se adaugă zahărul și se lasă într-un loc cald timp de 10 minute (sau până când apar bule). Între timp, puneți făina, iaurtul, uleiul de măsline și sarea într-un bol. Adăugați amestecul de drojdie și apă și frământați totul până obțineți un aluat omogen timp de 10 minute, manual sau cu ajutorul unui mixer. Puneți puțin ulei pe mâini dacă aluatul se lipește prea mult.


Puneți aluatul într-un castron acoperit și uns cu ulei și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de o oră sau până când își dublează volumul.
Între timp, se spală spanacul, se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Curățați ciupercile și tăiați-le în felii subțiri.

Se încinge puțin ulei într-o tigaie. Prăjiți usturoiul și ceapa până devin translucide și adăugați ciupercile. Se prăjesc timp de aproximativ 5 minute, se condimentează cu sare și apoi se adaugă spanacul, care trebuie lăsat să se prăjească încă 5 minute, până când își reduce volumul. Puneți totul într-un bol și lăsați deoparte pentru mai târziu.
Preîncălziți cuptorul la 200°C cuptor cu ventilatie.

Împărțiți aluatul în patru bucăți de dimensiuni egale și formați bile mici. Se pudrează bine cu făină suprafața de lucru și un sucitor pt aluat și se întinde prima bilă de aluat subțire în formă de oval. Așezați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Repetați pasul cu celelalte bile de aluat.
Se întinde un strat subțire de pateu vegetal "wie Leberwurst“ pe aluat, lăsând un centimetru în jurul marginii. Întindeți deasupra amestecul de spanac și ciuperci și acoperiți cu roșii cherry tăiate în două.
Îndoiți marginile spre interior, ungeți-le cu puțină cremă de soia și presărați-le cu semințe de susan sau de floarea-soarelui.

Coaceți la cuptor timp de 15 - 20 de minute, până când se rumenesc.

 

Citește și: ♦ Rețeta Cocktail bio Pina Colada ♦ Rețeta Smoothie bio cu zmeură, chia și sfeclă roșie

Produse folosite în această rețetă

Zahar brut din trestie bio Dennree, 1kg

5.00 din 9 voturi

20.27 lei

adaugă în coș
-5%
Faina de spelta tip 630 bio Dennree, 1kg

5.00 din 19 voturi

16.9916.14 lei

adaugă în coș
-5%
Ulei de masline pentru prajit bio Byodo, 750ml

5.00 din 3 voturi

112.37106.75 lei

adaugă în coș
-5%
Susan in coaja bio Rapunzel, 500g

5.00 din 2 voturi

42.5440.41 lei

adaugă în coș
-5%
Samburi de floarea soarelui bio Rapunzel, 500g

5.00 din 8 voturi

20.0519.05 lei

adaugă în coș
Crema tartinabila vegana Leberwurst bio Zwergenwiese, 140g

5.00 din 1 vot

18.37 lei

adaugă în coș

Alte rețete de aperitive bio

17.07.2024

Rulouri de primăvară cu quinoa

Fierbeți quinoa în cca. 200 ml de apă fierbinte, timp de cca. 15-20 min, [...]

03.07.2024

Salată de couscous

Se pregătește couscous-ul conform indicațiilor de pe pachet ( cu amestesc de supă [...]

Promoții produse bio

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

5.00 din 7 voturi

-5%

5.00 din 1 vot

-25%

5.00 din 1 vot

Nuci macadamia bio Dennree, 100g

31.6423.73 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 2 voturi

Migdale californiene bio Rapunzel, 200g

48.0145.61 lei

adaugă în coș
-5%

5.00 din 1 vot

-5%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-10%

0.00 din 0 voturi

-5%

5.00 din 7 voturi

-5%

5.00 din 4 voturi

Smochine natural Demeter bio Rapunzel, 250g

34.6432.91 lei

adaugă în coș
© 2013-2024 Biogama Distribution SRL
Magazin certificat Ecologic RO-ECO 008