Se amestecă untul, făina, oul și sarea într-un robot de bucătărie până când se formează un aluat, adăugând apă cu lingura dacă este necesar, până când aluatul poate fi transformat într-o minge netedă. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de o jumătate de oră.
Împărțiți conopida în buchețele, puneți-o într-o tavă de copt, asezonați-o cu ulei de măsline, usturoi și sare și piper după gust. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute.
Se taie ceapa în două și se taie în fâșii subțiri. Se prăjesc ceapa și usturoiul în ulei de măsline într-o tigaie, până devin translucide. Se pun la prăjit ceapa și usturoiul în ulei de măsline.
Bateți într-un bol ouăle, smântâna, gelatina, parmezanul. Se asezonează cu sare și piper.
Se unge forma de copt și se pudrează cu făină. Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină sau pe o bucată de hârtie de copt. Așezați aluatul în tava de copt și formați marginea.
Întindeți ceapa și conopida, apoi adăugați umplutura, sfărâmați brânza feta și întindeți in forma de copt. Presărați frunzele de busuioc peste umplutură.
Coaceți tarta în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 45-50 de minute, până când se rumenește.