Mod de preparare Gnocchi bio din faina de castane cu ciuperci
Cum se prepară Gnocchi bio din faina de castane cu ciuperci:
Se curăță cartofii de coajă, se toacă grosier și se pun la fiert în apă ușor sărată împreună cu usturoiul curățat de coajă, aceasta timp de aproximativ 15 minute, până când se înmoaie. Se scurg, se pasează bine și se lasă să se rumenească ușor.
Se amestecă piureul de cartofi cu făina de castane, mălaiul și oul, se frământă până se obține o masă uniformă. Se formează din masă fasii de aluat uniforme de 2-3 cm grosime prin rulare, se taie cu un cuțit în bucăți de cca. 2 cm lățime și se presează cu o furculiță în modelul tipic sau orice forma preferati.
Puneți gnocchi astfel formați în multă apă clocotită cu sare și lăsați-i să fiarbă până când plutesc la suprafață și sunt fierți. Scoateți-i apoi din apă și scurgeți-i.
Se prăjesc nucile într-o tigaie fără grăsime până când se rumenesc, apoi se dau deoparte. Curățați ciupercile și tăiați-le în sferturi. Decojiți și tăiați mărunt ceapa. Se sotează ambele în ulei de rapiță, apoi se adaugă gnocchi scurși și se rumenesc scurt.
Amestecați apoi crema de brânză de capră cu laptele, încorporați 2/3 din rucola și lăsați restul deoparte pentru decor. Așezați crema de brânză pe farfurie și acoperiți-o cu gnocchi prăjiți. Apoi se ornează cu nuci sau seminte de pin.
Sfat: gnocchi primesc o notă de nucă, ușor dulceaga, de la făina de castane.
Alternativ, păstrați o parte din apa de fierbere și folosiți-o în loc de lapte, atunci felul principal ar fi fără lactoză.